OCUFLASH BLUE KAPI ZA OČI 10 ml

Brend: UNIMED PHARMA Šifra proizvoda: C015611

OCUflash blue su kapi za oko bez konzervansa, koje sadrže ekstrakt biljke vidac (Euphrasia officinalis). Namijenjene su ukapavanju u oko, ispiranju oka ili služe kao oblog za oko. Ekstrakt biljke vidac djeluje protupalno, kao dezinfekcija i adstringent. Ova svojstva biljke vidac već dugo se koriste za smirivanje oka te za prevenciju i dodatno liječenje neinfektivnih upala očnih kapaka i konjuktive oka. Koristi se kao otopina za ispiranje nadražujućih čestica iz oka te u slučaju neugoda u oku kao što su peckanje, grebanje, svrbež i osjećaj stranog tijela u oku.

OCUflash blue mogu koristiti odrasli, adolescenti i djeca. Zbog sigurnosti proizvoda, može se koristiti i u novorođenčadi, dojenčadi, trudnica i dojilja. Također ga mogu koristiti i osobe koje nose kontaktne leće.

Sastav
+

1 ml otopine sadrži 7 mg natrijevog klorida

Pomoćne tvari: dinatrijev edetat, kalijev klorid, mag­nezijev klorid heksahidrat, polisorbat 80, ekstrakt biljke vidac (Euphrasia offici­nalis), natrijev tetraborat, natrijev hidroksid, pročišćenu vodu.

Način upotrebe
+

Za smirivanje nadraženog oka i za dodatno liječenje neinfektivnih upala konjuktive i kapaka, preporuča se doza od 1-2 kapi 1-4 puta dnevno.

Za ispiranje oka otopina se primjenjuje sve dok se ne ukloni kontaminat ili strano tijelo.

OCUflash blue se može koristiti tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Nakon prvog otvaranja, sadržaj bočice ne smije se koristiti dulje od 3 mjeseca.

Cijena: 8,64