PROBIOVIT BOULARDI DIREKT SUSPENZIJA a’10

Brend: APIPHARMA Šifra proizvoda: C005275

S.Boulardii je probiotički soj kvasca koji se koristi za ublažavanje simptoma probavih smetnji, uključujući proljev uzrokovan antibioticima, infekciju Clostridum difficile, sindrom iritabilnog crijeva, upalu crijeva i sl.

Dobiven je iz tropske biljke lychee i mangosteen, a ime je dobio prema francuskom znanstveniku Henri Boulardu koji ga je otkrio davne 1923. godine.

To je soj koji najbrže djeluje na ublažavanje dijareje te sprječava pojavu iste ukoliko se uzima preventivno. Površinom je veći od patogena u crijevnoj flori stoga ih lakše i brže veže na sebe i na taj način ih eliminira.

Studije su pokazale da Saccharomyces boulardii ima pozitivan učinak na smanjenje kolonizacije H. pylori u ljudskom gastrointestinalnom sustavu uz redovnu terapiju, a kod pacijenata sa sindromom iritabilnog crijeva primijećen je pozitivan učinak na kvalitetu života. 
Također, primjena S. Boulardii-ja kod pacijenata s Crohnovom bolesti pokazala je značajno smanjenje u propusnosti crijeva.

Sastav
+

Kultura mikroorganizama Saccharomyces boulardii

5 x 109 cfu***

Cink

12 mg / 120% PU*

Vitamin D3

30 μg / 600% PU*

Način upotrebe
+

Djeca starija od 3 godine i odrasli uzeti 1 bočicu dnevno. Pritisnite čep umjereno jakim pritiskom palcem ravno prema dolje. Ukoliko je pritisak dovoljno jak dio čepa pomaknut će se prema dolje i probiti zaštitnu foliju te se otvara zaštitni spremnik unutar čepa u kojem se nalaze djelatne tvari. Djelatne tvari se na taj način miješaju s tekućinom zatim je potrebno bočicu dobro promućkati kako bi se dobila suspenzija.
Prilikom pravilnog otvaranja bočice Probiovit suspenzije, pritiskom čepa oslobađa se prah i sastojci se pomiješaju s tekućinom u bočici te su spremni za upotrebu. Sadržaj bočice može se konzumirati direktno, pomoću žlice ili staviti u napitak po želji. Ugodnog je okusa marelice, ne sadrži gluten ni laktozu.

Cijena: 17,59 

Proizvod nije dostupan.