ENTEROSGEL 225 ml

Brend: ENTEROSGEL Šifra proizvoda: C010454

Enterosgel je oralni crijevni adsorbent (enterosorbent). Temelji se na organskom mineralu s adsorpcijskom sposobnošću vezanja nekih toksičnih i štetnih tvari u crijevu (npr. endotoksini, enterotoksini), koje fizički veže na svoju površinu, smanjujući učestalost stolica i trajanje proljeva. Enterosgel se uklanja iz tijela stolicom, na taj način se uklanjaju adsorbirani toksini i štetne tvari, što može biti korisno za liječenje indiciranih stanja akutnog proljeva i kroničnog proljeva povezanog sa sindromom iritabilnog crijeva.

Sastav
+

polimetilsiloksan polihidrat (hidrogel metil silikatne kiseline) – 70 %, voda, pročišćena – 30 %. Enterosgel ne sadrži konzervanse, gluten, šećer, zaslađivače, laktozu, masti, arome, boje, sastojke biljnog ili životinjskog podrijetla.

Način upotrebe
+

Enterosgel uzmite 2 sata prije ili poslije obroka, odnosno uzimanja lijekova koji se uzimaju kroz usta. Trajanje liječenja Enterosgelom je 3-5 dana za akutni proljev i do 21 dan za kronični proljev povezan sa sindromom iritabilnog crijeva, koji je dijagnosticirao liječnik. Prije uzimanja dozu razrijedite u vodi sobne temperature. Sadržaj vrećice, otopljen u vodi, uzmite odmah nakon otvaranja.

DOZIRANJE I TRAJANJE PRIMJENE
Za djecu:
u dobi od 1 do 3 godine: preporučuje se obratiti se liječniku prije uzimanja Enterosgela, u dobi od 1 do 6 godina: 5 g (približno 1/3 vrećice) razrijediti u 50 do 100 ml vode, 3 puta na dan, u dobi od 7 do 14 godina: 10 g (približno 2/3 vrećice) razrijediti u 50 do 100 ml vode, 3 puta na dan.
Za djecu stariju od 15 godina i odrasle: 15 do 22,5 g (1 do 1,5 vrećica ) razrijediti u 200 ml vode, 3 puta na dan. Na početku liječenja (prvi dan) možete udvostručiti prvu dozu i zatim nastaviti s jednom dozom nakon svake stolice, 3 do 6 puta na dan. Prvi dan najviše 8 doza. Ako tijekom 1 do 2 dana nemate stolicu, prekinite liječenje Enterosgelom, povećajte unos vode te nastavite liječenje nakon slijedeće stolice. Tijekom liječenja kroničnog proljeva možete prilagoditi doziranje kako bi odgovaralo konzistenciji i učestalosti stolice. Možete uzeti dvostruku dozu do 3 puta na dan ako je stolica rijetka, ili smanjiti doziranje na jednu dozu 1 put na dan ako je stolica normalna. Najviše se može uzeti 6 doza na dan.

TRUDNOĆA I DOJENJE
Enterosgel se može uzimati tijekom trudnoće i dojenja. Ako se tijekom trudnoće ili dojenja ne osjećate dobro, preporuča se savjetovanje sa zdravstvenim radnikom.

 

Cijena: 25,21