EVA/QU ČEPIĆI ZA PRAŽNJENJE ZA ODRASLE a’6

Brend: EVA/QU TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Šifra proizvoda: C012413

Eva/qu čepići za odrasle su indicirani u odraslih i adolescenata starijih od 12 godina. Primjena Eva/qu čepića uvijek je dobro indicirana za sve oblike učestalog zatvora stolice, uobičajenog i kroničnog. Nakon umetanja Eva/qu čepić se za nekoliko minuta otapa u rektumu te otpušta veliki broj malih šumećih mikromjehurića koji pritišću i masiraju stijenku rektuma. Otopljeni čepić omekšava nakupljenu stolicu i potiče pražnjenje. Šumeće djelovanje potiče odvajanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice. Čepići se mogu koristiti dugoročno za održavanje i obnavljanje mehanizama lijenog pražnjenja stolice. Primjena Eva/qu čepića uvijek je dobro indicirana za sve oblike učestalog zatvora stolice, uobičajenog i kroničnog. Ne stvaraju naviku. Zbog svoje djelotvornosti i nježnog, lokalnog, fiziološkog djelovanja te sastojaka koji ne iritiraju i koje organizam ne apsorbira, čepić se posebno preporučuje za primjenu tijekom trudnoće i dojenja, bolesnicima koji moraju mirovati i hendikipiranim osobama, starijim osobama i bolesnicima s neurološkim bolestima. Neophodni su tijekom putovanja, kad može doći do neočekivanog zatvora te je potrebno brzo i učinkovito pražnjenje. Eva/qu čepić koristi se za pražnjenje crijeva prije operacije ili dijagnostičkih pretraga (npr.: kirurški, gastroenterološki i urološki pregledi, ehografija prostate i rektoskopija).

Sastav
+

Natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat suspendirani u polietilen glikolu topivom u vodi.

Način upotrebe
+

Izvadite jedan čepić iz zatvorenog pakiranja te umetnite cijeli čepić u anus (čmar). Umetanje je lakše ako se čepić prvo navlaži vodom. Ako korisnik ima ozljede sluznice ili hemoroide, preporuča se umetati čepić nakon lubrikacije (podmazivanja) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem.
Čepić obično potiče pražnjenje crijeva u roku od nekoliko minuta. Važno je pustiti da se djelovanje dovrši.
Korisnicima se preporuča zadržati čepić u rektumu što je duže moguće, kretati se, čak i u prisutnosti očitog podražaja, umjesto čekati u sjedećem ili ležećem položaju.

Cijena: 8,30  (62,54 kn)