Novosti > Retinol

Retinol

Retinol je oblik vitamina A. Može se pronaći u hrani biljnog i životinjskog podrijetla, ali isto tako se koristi i u kozmetici. U početku je retinol bio namijenjen isključivo u borbi protiv akni. Zahvaljujući pozitivnom i brzom djelovanju na usporavanje procesa starenja postao je tražen sastojak anti-age proizvoda.

Retinol obnavlja stanične strukture, smanjuje tvorbu sebuma i ublažava tragove i pigmentaciju. Djeluje kao snažni antioksidans koji potiče brzo uklanjanje odumrlih stanica kože eksfolijacijom i stvaranje kolagenskih vlakana. Obnovom epidermalne barijere i debljine, vitamin A štiti našu kožu. Retinoidi se koriste i u liječenju akni mijenjajući kemiju masnoća. Sprječavaju zaostajanje sebuma u porama. Keratolitičkim djelovanjem uklanja mrtve stanice koje se zadržavaju u porama te se sprječava nastanak nepravilnosti. Komunikacijom sa stanicama poboljšava funkciju i veličinu pora, one postaju manje i smanjuje se broj novih nepravilnosti. Preparati s retinolom se, dakle mogu propisati na liječnički recept te se koriste kod liječenja akni, no isto tako postoje preparati s značajno manjim udiom retinola, koje koristimo u anti-age kozmetici.

U kozmetici, njegu s preparatima koji sadrže retinol trebamo provoditi s oprezom. Retinol treba postupno, te u manjoj koncentraciji uvoditi u svoju rutinu njege kože. Budući da retinoidi povećavaju osjetljivost kože na sunčevu svjetlost, preporučena je primjena u večernjim satima dok bi tijekom dana trebali nanositi kreme sa visokom UVA/UVB zaštitom. Da bi izbjegli iritacije i crvenilo pri nanošenju, retinol možemo pomiješati s hidratantnom kremom za njegu kože.

Bilo da ste u potrazi za anti-age proizvodom ili pak proizvodom za kožu sklonu aknama, retinol će vam omogućiti izvrsne rezultate u kratko vrijeme. Kako bi pronašlo svoj idealan preparat s retinolom, prijavite se na naše BESPLATNU ANALIZU KOŽE I SAVJETOVANJE putem linka : www.ljekarne-tripolski-rezervacije.com/

S vama u službi zdravlja,
Vaša Ljekarna Tripolski – prijatelj Vaše obitelji!

BIONIKE AKNET AZELIKE PLUS KREMA 30ml – Ljekarne Tripolski (ljekarne-tripolski.hr)

EUCERIN HYALURON – FILLER + ELASTICITY NOĆNA NJEGA 50ml – Ljekarne Tripolski (ljekarne-tripolski.hr)

EUCERIN HYALURON-FILLER NOĆNI & PILING SERUM 30ml – Ljekarne Tripolski (ljekarne-tripolski.hr)

VICHY LIFTACTIV NOĆNA KREMA 50ml – Ljekarne Tripolski (ljekarne-tripolski.hr)         

EUCERIN HYALURON – FILLER VITAMIN C BOOSTER 3 x 8ml – Ljekarne Tripolski (ljekarne-tripolski.hr)

YASENKA SKINAGE COLLAGEN 10000 PRESTIGE 500ml – Ljekarne Tripolski (ljekarne-tripolski.hr)

DUCRAY KERACNYL PP KREMA 30ml – Ljekarne Tripolski (ljekarne-tripolski.hr)

BIONIKE ACTEEN QUICK PEN LOSION 10ml – Ljekarne Tripolski (ljekarne-tripolski.hr)

VICHY NORMADERM ANTI-AGE KREMA 50ml – Ljekarne Tripolski (ljekarne-tripolski.hr)

VICHY LIFTACTIV FRESH SHOT TRETMAN 10ml – Ljekarne Tripolski (ljekarne-tripolski.hr)

VICHY LIFTACTIV GLYCO – C NOĆNE AMPULE a’10 – Ljekarne Tripolski (ljekarne-tripolski.hr)